Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Gola pištola 2

The Naked Gun 2½: The Smell of Fear

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Petek, 18. 6. 2021
15:50 - 17:15
 
Film • Komedija
85 min
Združene države Amerike, 1991
7 /10
65%
Režija: David Zucker
Igrajo
Leslie Nielsen
Priscilla Presley
George Kennedy
O.J. Simpson
Robert Goulet
In še: Richard Griffiths, Jacqueline Brookes, Anthony James, Lloyd Bochner, Tim O'Connor
Prikaži več
Poročnik Drebin se vrača v nepopisno zabavni zgodbi, v kateri se nerodni poročnik loti pohlepne naftne družbe in pri tem skoraj opustoši Washington.

Drugi film, posnet po televizijski nadaljevanki "Police Squad", spremlja Drebina kot gosta na slavnostni pogostitvi v Beli hiši v njegovo čast, ker je ustrelil svojega tisočega prekupčevalca z mamili. Sam sicer prisega, da jih je bilo komaj 998, zadnja dva je povozil z avtom. Še dobro, da se je pozneje izkazalo, da sta bila prekupčevalca z mamili.

Na večerji v Beli hiši je tudi energijski strokovnjak dr. Albert S. Meinheimer (Richard Griffiths), ki ga je predsednik George Bush (John Roarke) določil za vodjo novega državnega energijskega programa. Meinheimer je zagovornik alternativnih virov energije in zlobni vodje onesnaževalskih industrijskih panog premogovništva, črpanja nafte in jedrskih elektrarn (oz. lobistične skupine DIM, ZLITJE in BUM) so zgroženi nad predsednikovo odločitvijo.

Zato se združijo z glavnim zlobnežem Quentinom Hapsburgom (Robert Goulet), ugrabijo pravega Meinheimerja in na njegovo mesto postavijo dvojnika, ki naj bi vodil energijsko politiko v skladu z lobističnimi željami. Drebin globoko prodre v zaroto, ko naleti na svoje nekdanje dekle Jane (Priscilla Presley), ki ni le Meinheimerjeva vodja oddelka za stike z javnostjo, temveč tudi Hapsburgova trenutna ljubimka.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane