Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
TV1000
Danes, 20. 4. 2024
06:25 - 09:05
 
Film • Drama
160 min
Združene države Amerike, 1994
9 /10
95%
Režija: Robert Zemeckis
Igrajo
Tom Hanks
Rebecca Williams
Sally Field
Michael Conner Humphreys
Harold G. Herthum
In še: George Kelly, Bob Penny, John Randall, Sam Anderson, Margo Moorer
Prikaži več
Zgodovina ZDA od 1950-ih do 1970-ih skozi oči moškega iz Alabame z IQ-jem 75, ki se želi ponovno združiti s svojo simpatijo iz otroštva.

"Neumen je, kdor neumnosti počne," pravi Forrest Gump (Tom Hanks), medtem ko o svoji podpovprečni inteligenci na klopi razpravlja z naključnimi neznanci med čakanjem na avtobus. Kljub umski počasnosti in nenavadni naivnosti je Forrest živel izjemno življenje sredi najbolj ključnih zgodovinskih dogodkov v drugi polovici 20. stoletja.

Ne da bi se posebej naprezal, je naučil Elvisa Presleyja plesati, postal je mlad nogometni zvezdnik, srečal je predsednika Johna F. Kennedyja, častno je služil domovini v vojni v Vietnamu, spoznal je predsednika Lyndona Johnsona, imel je govor na protestnem shodu proti vojni pred obeliskom v Washingtonu, državno kitajsko reprezentanco je premagal v namiznem tenisu, govoril je s predsednikom Richardom Nixonom, razkril je afero Watergate, ustanovil je dobičkonosno podjetje predelave rakcev, bil je prvi vlagatelj v podjetje Apple Computers in v maratonskem podvigu je sklenil v nekaj letih preteči Združene države Amerike po dolgem in počez.

Med neverjetnimi dogodki pa ni nikoli pozabil svoje prve ljubezni Jenny (Robin Wright Penn), v katero se je zaljubil že kot otrok, ki jo v burnih šestdesetih in sedemdesetih letih čaka veliko bolj težavna in boleča pot kot Forresta.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane