Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Favnov Labirint

El laberinto del Fauno (aka. Pan's Labyrinth)

Deli z ostalimi:
Na sporedu
STAR Movies
Sobota, 19. 10. 2024
00:25 - 02:50
 
Film • Domišljijski
145 min
Mehika, 2006
8 /10
91%
Režija: Guillermo del Toro
Igrajo
Ivana Baquero
Sergi López
Maribel Verdú
Doug Jones
Ariadna Gil
In še: Álex Angulo, Manolo Solo, César Vea, Roger Casamajor, Ivan Massagué
Prikaži več
Španija, 1944. Sicer je že pet let od uradnega konca državljanske vojne, vendar se skupina upornikov še vedno bojuje v severnem gorovju Navarra.

13-letna Ofelija se, skupaj z nosečo materjo Carmen, preseli v odmaknjeno kmečko hišo na sever Španije. Tukaj, sredi temnega gozda je njen nov očim Vidal, ki je vojaški poveljnik, postavil bazo za vodenje operacij proti upornikom. Svoji pastorki ne posveča nobene pozornosti, saj je sin, ki ga Carmen nosi, vse, kar hoče.

Tako osamljena Ofelija, ki je navdušena nad pravljicami, za hišo odkrije zaraščen in razpadajoč labirint, znotraj katerega sreča Favna, ki ji razkrije njeno pravo identiteto ter skrivnostno usodo. Je princesa, dolgo izgubljena hči kralja pravljic. Favn ji ponudi priložnost, da se spet vrne v podzemlje, kjer bi vodila očetovo magično kraljestvo.

Ampak še pred polno luno mora za to izpolniti tri naloge, za katere ne sme nihče izvedeti. Med tem se mami pojavijo zapleti pri nosečnosti ... Ofelija vestno izpolnjuje zadane naloge ter se vrača v labirint, ki je njeno zatočišče pred žalostjo in samoto resničnega sveta ...

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane