Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 8. 5. 2024
13:30 - 15:11
 
Film • Akcija
101 min
Združene države Amerike, 1996
8 /10
93%
Režija: Joel Coen, Ethan Coen
Igrajo
William H. Macy
Steve Buscemi
Peter Stormare
Kristin Rudrüd
Harve Presnell
In še: Tony Denman, Gary Houston, Sally Wingert, Kurt Schweickhardt, Larissa Kokernot
Prikaži več
Moški v dolgovih najame nesposobna kriminalca, da bi ugrabila njegovo ženo, odkupnino pa bi si razdelili. A stvari gredo hitro zelo narobe

Nepomemben poslovnež Jerry Lundegaard (William H. Macy) je zafrustriran in mehkužen vodja prodaje avtomobilov, ki ga nihče ne spoštuje; še najmanj njegov premožni tast in lastnik prodajalne Wade Gustafson (Harve Presnell), ki mu da ob vsaki priložnosti vedeti, kako prezira svojega nesposobnega zeta.

Da bi se znebil dolgov, morda odprl lasten posel ali pa enostavno pustil vse skupaj, se Jerry domisli, da bi uprizoril lažno ugrabitev soproge Jean (Kristin Rudrüd) ter pobral del denarja od odkupnine, ki jo bo tako ali tako plačal njen stiskaški oče Wade.

V ta namen najame okorela pajdaša iz sosednje zvezne države: suhljatega, gobezdavega nevrotika Carla Showalterja (Steve Buscemi) ter redkobesednega, hladnokrvnega silaka Gaearja Grimsruda (Peter Stormare).

A Jerryjev nepremišljeni načrt se hitro izjalovi. Trupla nepredvidenih očividcev in naključnih udeležencev se kopičijo, torbo z denarjem od odkupnine pa naposled pogoltne neskončna snežna idila.

Kriminalni primer preiskuje najbolj nenavadna policistka vseh časov, visoko noseča Marge Gunderson (Frances McDormand).

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane