Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Dvom

Doubt

Deli z ostalimi:
Na sporedu
STAR Movies
Sobota, 9. 3. 2024
04:15 - 06:05
 
Film • Drama
110 min
Združene države Amerike, 2008
8 /10
78%
Režija: John Patrick Shanley
Igrajo
Meryl Streep
Philip Seymour Hoffman
Amy Adams
Viola Davis
Alice Drummond
In še: Audrie Neenan, Susan Blommaert, Carrie Preston, John Costelloe, Lloyd Clay Brown
Prikaži več
Ko stroga ravnateljica katoliške gimnazije v Bronxu obtoži priljubljenega duhovnika pedofilije, se mlada redovnica ujame med nasprotujoči si strani.

Piše se leto 1964 v katoliški gimnaziji Sveti Nikolaj v Bronxu. Versko skupnost pretresajo družbene in moralne spremembe in karizmatični duhovnik oče Flynn (Philip Seymour Hoffman) si prizadeva posodobiti strogo šolsko politiko.

Vendar njegove liberalne metode naletijo na odločen odpor konzervativnih nazorov ravnateljice sestre Aloysius Beauvier (Meryl Streep), ki je trdno prepričana o vzgojni učinkovitosti strogega učnega okolja in disciplinskih ukrepov.

Nekega dne se v spreminjajočem se okolju znajde mladi Donald Miller, prvi temnopolti dijak katoliške šole. Ko naivna mlada sestra James (Amy Adams) nehote razkrije sestri Beauvierjevi, da oče Flynn in Donald skupaj preživljata nenavadno veliko časa v šolskem župnišču, začne neomajna ravnateljica pravičniško gonjo proti priljubljenem duhovniku, ki naj bi bil pedofil, da bi ga trajno izključili iz šole.

Kljub dvomu in moralni spornosti domnevnih gnusnih dejanj nima sestra Beauvier nobenega oprijemljivega dokaza za svoje nezaslišane obtožbe. Sestra Aloysius in oče Flynn se tako soočita v neusmiljeni bitki volje in etike; njun spor grozi, da bo uničil ugled duhovnika in razklal vso versko skupnost, ki ju obkroža.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane