Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Dobri Will Hunting

Good Will Hunting

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Torek, 10. 5. 2022
11:05 - 13:20
 
Film • Drama
135 min
Združene države Amerike, 1997
8 /10
94%
Režija: Gus Van Sant
Igrajo
Matt Damon
Robin Williams
Ben Affleck
Stellan Skarsgård
Minnie Driver
In še: Casey Affleck, Cole Hauser, John Mighton, Rachel Majorowski, Colleen McCauley
Prikaži več
Will, ki dela kot hišnik na univerzi, je izjemno nadarjen za matematiko, vendar potrebuje pomoč psihologa, da bi našel pravo usmeritev v življenju.

Will Hunting živi v južnem Bostonu skupaj s prijatelji iz otroštva, še posebej s prostodušnim Chuckiejem. Kot hišnik dela na inštitutu MIT. V študentskem naselju spozna čedno, inteligentno britansko študentko Skylar in med njima se začne razvijati ljubezen.

Univerzitetni profesor in nekdanji državni matematični prvak Lambeau nekoč pripravi poseben izziv za svoje študente: na hodnik pred učilnico razobesi zahtevno matematično nalogo in kdor bi jo pravilno rešil, naj bi imel zagotovljeno oceno pri njegovem predmetu. Will skrivaj opravi preizkušnjo in Lambeau se postopoma dokoplje do briljantnega avtorja pravilne rešitve.

Medtem ko ima Will vse več težav s policijo, mu profesor ponudi možnost za odrešitev: obiskovati mora psihiatra in enkrat tedensko reševati matematične naloge. Težavni mladenič privoli v slednje, vendar ima težave s psihiatri, ki drug za drugim obupajo nad strašljivo inteligentnim in manipulativnim fantom.

Zato se Lambeau nazadnje obrne k nekdanjemu sošolcu s fakultete, terapevtu Seanu McGuireu s kolidža Bunker Hill Community. Ta je prav tako trmast in neomajen kot njegov pacient, vendar bosta morala med srečanji oba predelati pretekle travme in vzpostaviti odnos, ki jima bo omogočil osebno rast v prihodnosti.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane