Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Čudovito leto

A Good Year

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Sobota, 31. 7. 2021
12:00 - 13:55
 
Film • Komedija
115 min
Združene države Amerike, 2006
7 /10
Brez ocene
Režija: Ridley Scott
Igrajo
Russell Crowe
Abbie Cornish
Albert Finney
Freddie Highmore
Rafe Spall
In še: Archie Panjabi, Richard Coyle, Ben Righton, Patrick Kennedy, Ali Rhodes
Prikaži več
Max Skinner je uspešen londonski bankir, ki želi osvojiti evropski trg.

Samozavesten in vzvišen, svojeglav in čeden. To je Max Skinner, uspešen londonski bankir, ki se specializira za trgovanje z obveznicami. Finančna barakuda z bregov Temze, ki želi osvojiti evropski trg.

Njegov zadnji podvig je prinesel sedemmestni dobiček, kar mu njegovi petični tekmeci strašno zavidajo. Maxov uspeh je popolnoma v skladu z njegovo filozofijo: zmaga ni vse, temveč edino, kar šteje!

Kmalu zatem iz Francije prispe žalostna vest: Maxov ostareli stric Henry je umrl. Max kot njegov najbližji krvni sorodnik pa je edini dedič posestva, na katerem sta provansalski dvorec in vinograd La Siroque, v katerem je Henry več kot trideset let vzgajal trto.

Max odpotuje na posestvo, na katerem je v otroštvu preživljal poletne počitnice z ekscentričnim stricem, ki ga ni videl ali slišal že več let. Toda medtem ko se tam ukvarja s pravnimi papirji, ga v podjetju v Londonu suspendirajo; čaka ga preiskava zaradi sumljivih transakcij obveznic.

Z negotovo prihodnostjo se počasi začne privajati življenju v podeželskem dvorcu. Ponovno sreča dolgoletnega oskrbnika vinograda Francisa Duflota, ki po tridesetih letih še vedno skrbi za trte in se ga spominja še iz otroštva. Duflotova klepetava žena Ludivine, ki na posestvu gospodinji, Maxa gostoljubno sprejme.

Kljub temu Max ni čisto prepričan, da mu življenje na francoskem jugu povsem ustreza. Telefonira svojemu najboljšemu prijatelju, londonskemu nepremičninskemu agentu Charlieju Willisu, naj poizve, koliko je majhen vinograd z dvorcem, kot je La Siroque, trenutno vreden na trgu.

Charlie mu pove, da lahko za majhno vinarno z dobrimi izdelki dobi tudi več milijonov dolarjev, saj so butična vina pravi prodajni hit. S tem denarjem bi Max lahko pokril izgubo, če bi ostal brez službe.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane