Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Sobota, 29. 1. 2022
15:10 - 17:20
 
Film • Šport
130 min
Združene države Amerike, 2015
8 /10
89%
Režija: Ryan Coogler
Igrajo
Michael B. Jordan
Sylvester Stallone
Tessa Thompson
Phylicia Rashad
Andre Ward
In še: Tony Bellew, Ritchie Coster, Jacob 'Stitch' Duran, Graham McTavish, Malik Bazille
Prikaži več
Rocky, nekdanji boksarski prvak, postane trener in mentor mladega Adonisa, nezakonskega sina nekdanjega prijatelja in tekmeca Apolla Creeda.

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) ni nikoli poznal svojega očeta Apolla Creeda. Slavni boksarski prvak v težki kategoriji je namreč umrl, še preden se je rodil njegov nezakonski sin.

Več kot očitno je, da ima fant boksanje v krvi, zato se Adonis odpravi v Philadelphijo, kjer se je svojčas odvil legendarni dvoboj med njegovim očetom in žilavim novincem italijanskega rodu Rockyjem Balboo.

Tam poišče zdaj že ostarelega Rockyja (Sylvester Stallone) in ga prepriča, da postane njegov trener. Čeprav se je Rocky za vedno umaknil iz boksarskega sveta, v Adonisu nepričakovano prepozna silovitost in odločnost, ki jo je videl že pri Apollu, svojemu zagrizenem nasprotniku, s katerim sta pozneje postala tesna prijatelja.

Tako nazadnje privoli, da bo uril mladega boksarja, toda nekdanji prvak se bojuje z nasprotnikom, ki je bolj smrtonosen od kogarkoli v ringu, z boleznijo in starostjo. Z neomajnim Rockyjem na svoji strani ima Adonis priložnost, da se poteguje za naslov prvaka. Bo pravočasno odkril ne samo pravo mero volje, temveč tudi srce resničnega bojevnika, da se bo povzpel v ring?

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane