Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Čas deklištva

Little Women

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Ponedeljek, 12. 6. 2023
13:35 - 15:50
 
Film • Družinski
135 min
Kanada, 2019
7 /10
84%
Režija: Gillian Armstrong
Igrajo
Winona Ryder
Gabriel Byrne
Trini Alvarado
Samantha Mathis
Kirsten Dunst
In še: Claire Danes, Christian Bale, Eric Stoltz, John Neville, Mary Wickes
Prikaži več
Zgodba o odraščanju sester March, ki iščejo ljubezen in predvsem svoje mesto v pretežno moškem svetu Nove Anglije v 19. stoletju.

V svojem klasičnem romanu "Čas deklištva" iz leta 1868 je avtorica Louisa May Alcott odprla vrata posestva Orchard za številne bralce, ki so tako dobili univerzalno predstavo o svobodomiselnem, neodvisnem domu odraščajočih žensk.

Z navdihnjenim prikazom izrazito individualistične družine pisateljica prinaša sago o nenavadni družini March, ki jo med očetovo odsotnostjo sestavljajo matriarhinja Abigail "Marmee" (Susan Sarandon) in njene štiri hčere. V času ameriške državljanske vojne v Novi Angliji so ujete v mladostniško obdobje med deklištvom in odraslostjo.

Film tako kot knjiga pripoveduje osebne zgodbe in preizkušnje štirih "malih žensk" gospe March: živahne Jo (Winona Ryder), čedne Meg (Trini Alvarado), krhke Beth (Claire Danes) in romantične Amy (Kirsten Dunst). Pripoved prinaša portret družine iz 19. stoletja, katere članice simbolično utelešajo boj za žensko enakopravnost in neodvisnost.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane