Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Petek, 6. 9. 2024
23:10 - 01:25
 
Film • Kriminalka
135 min
Združene države Amerike, 1991
7 /10
69%
Režija: Barry Levinson
Igrajo
Warren Beatty
Annette Bening
Harvey Keitel
Ben Kingsley
Elliott Gould
In še: Joe Mantegna, Richard C. Sarafian, Bebe Neuwirth, Gian-Carlo Scandiuzzi, Wendy Phillips
Prikaži več
Na resničnih dejstvih osnovana drama o newyorškem gangsterju Bugsyju Sieglu.

Kriminalna drama prinaša karakterno študijo razvpitega gangsterja Benjamina "Bugsyja" Siegla, prikazano skozi razgibano in zabavno žanrsko zgodbo. Siegel (Warren Beatty) v 40-ih letih prejšnjega stoletja prispe v Kalifornijo, da bi v Los Angelesu prevzel zločinske posle ameriške zahodne obale.

Hitro ga zapeljeta blišč in lepota Hollywooda, zlasti pa slavna filmska zvezdnica Virginia Hill (Annette Bening), čeprav ga tudi romanca z njo ne more pripraviti do tega, da bi zapustil ženo in otroke. Siegel ima poslovno razodetje: puščavo Nevade naj bi spremenil v oazo igralništva in zabave – tisto, iz česar je pozneje nastal sloviti Las Vegas.

Z denarno podporo mafijskih šefov, med njimi zloglasnega Meyerja Lanskyja (Ben Kingsley), nepremičninski proračun nebrzdanega Siegla preseže začetnih 6 milijonov dolarjev, to pa predstavlja težavo, saj je tudi Virginia v podvig vložila 2 milijona.

Ker je v težavah pri nadrejenih, se Siegel odpravi nazaj v Los Angeles na soočenje, Virginiji pa prepusti ves denar. Zdaj je vprašanje, ali bo kdaj ugledal uresničenje svojih sanj o Las Vegasu.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane