Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Bolšji trg

Robna kuća

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Klasik
Torek, 18. 10. 2022
09:50 - 10:20
 
Film • Dokumentarni
30 min
Srbija, 2009, S 1, E 1
8 /10
Brez ocene
Režija: Igor Stoimenov
Igrajo
Veljko Bulajić
Veljko Despotovic
Aleksandar Djordjevic
Nikola Đuričko
Milena Dravić
In še: Srdjan Karanović, Emir Kusturica, Predrag Markovic, Tomislav Pinter, Nenad Polimac
Prikaži več
Svojevrstna televizijska enciklopedija skupne dediščine.

Serija prinaša dejstva, urbane legende, mite, fenomene, skrite podrobnosti. Sledi prvim vplivom zahodne kulture na začetku 50. let na festivale zabavne glasbe, na novi val, partizanske predstave, uspeh zasedbe Bijelo dugme, komedije Duška Kovačevića ... V sklopu dokumentarne serije je prikazanih več kot 150 intervjujev, opravljenih v Beogradu, Ljubljani, Zagrebu in Splitu.

V seriji med drugimi sodelujejo: Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Neda Arnerić, Emir Kusturica, Darko Rundek, Zdravko Čolić, Lepa Liza, Relja Bašić, Slobodana Šijan, Darko Rundek, Mirko Ilić, Vlada Divljan, Veljko Bulajić, Goran Bregović in mnogi drugi.

Popularni magazin za gledalce vseh generacij skupaj s številnimi intervjuji kombinira arhivsko gradivo. Serija, katere slogan je »Za nekoga vse, nekaj za vsakogar!«, se ukvarja z najpomembnejšimi pojavi popularne kulture in prinaša manj znane podrobnosti, ki so dolgo ostale skrite javnosti. Tako bomo med drugim izvedeli odgovore na vprašanja, ali je bil med snemanjem filma Bitka na Neretvi res porušen most v Jablanici, s koliko ženskami je spal Goran Bregović, zakaj so zvezde iz Hollywooda (Orson Welles, Yul Brynner, Richard Burton ...) želele igrati v jugoslovanskih filmih in ali je dejansko več kot 1 milijarda ljudi gledala partizanski film. Serija razkriva tudi, kako so Kirka Douglasa oropali med olimpijskimi igrami v Sarajevu.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane