Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Bohemski dnevi

Igby Goes Down

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Petek, 26. 4. 2024
07:45 - 09:25
 
Film • Drama
100 min
Nemčija, 2002
7 /10
80%
Režija: Burr Steers
Igrajo
Kieran Culkin
Claire Danes
Jeff Goldblum
Jared Harris
Amanda Peet
In še: Ryan Phillippe, Bill Pullman, Susan Sarandon, Rory Culkin, Peter Anthony Tambakis
Prikaži več
Uporniški najstnik Igby se zoperstavlja privilegijem svoje premožne družine. Ko ga izključijo iz šole, pristane v New Yorku.

Igby Slocumb, uporniški in sarkastičen 17-letnik, se vztrajno zoperstavlja privilegijem svoje tradicionalne premožne družine. Njegov oče ima preganjavico, mati je zaposlena predvsem sama s seboj, starejši brat pa je kot kakšen republikanski morski pes.

Igby se sprašuje, ali ga v življenju čaka kaj boljšega od tega. In če je tako, bo to tudi našel? Potem ko ga vržejo iz še ene srednje šole, ga pošljejo na vojaško akademijo na osovraženem Srednjem zahodu. Z ukradeno materino kreditno kartico jo zato pobriše od doma.

Temačno komično potovanje ga pripelje v New York in tam se skrije v počitniškem stanovanju svojega botra. Spozna čudaško druščino neprilagojenih likov, med njimi čedno botrovo dekle in na smrt zdolgočaseno Sookie Sapperstein.

Da bi se osvobodil tiranske in disfunkcionalne družine, Igby vijuga med zabavnim in tragičnim v plemenitem poskusu, da ne bi dokončno propadel.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane