Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Na sporedu
TV1000
Sobota, 5. 2. 2022
01:45 - 04:10
 
Film • Komedija
145 min
Združene države Amerike, 2014
8 /10
78%
Režija: Alejandro González Iñárritu
Igrajo
Michael Keaton
Emma Stone
Kenny Chin
Jamahl Garrison-Lowe
Zach Galifianakis
In še: Naomi Watts, Jeremy Shamos, Andrea Riseborough, Katherine O'Sullivan, Damian Young
Prikaži več
Nekdanji filmski junak upa, da bo s postavitvijo ambiciozne nove drame na Broadwayu osmislil svojo družino in oživil svojo usihajočo igralsko kariero.

Film je črna komedija o igralcu Rigganu Thomsonu, ki je zaslovel v vlogi opevanega superjunaka in zdaj z obilo težav na broadwayski oder postavlja gledališko igro.

V dnevih, ki vodijo do premiere, se spopada s svojim egom in skuša na novo vzpostaviti svojo družino, svojo kariero in samega sebe. Upa, da bo s postavitvijo ambiciozne nove drame na Broadwayu med drugim oživil svojo usihajočo kariero. V mnogih pogledih gre za domala blazen korak, a nekdanji filmski junak si obeta, da mu bo ta kreativni podvig omogočil sloves »pravega« umetnika in da bo vsem – sploh pa sebi – dokazal, da ni zgolj še en odpisan hollywoodski zvezdnik.

Pred premiero predstave pa se začnejo kopičiti težave, saj se eden od igralcev med vajami poškoduje v čudni nesreči. Namesto njega najamejo igralca Mika Shinerja, ki zagotavlja uspeh, a v projekt prinese kopico osebnih ekscentričnosti. Bolj ko se bliža premiera, bolj negotov je Riggan, ki je v projekt za povrh vložil vso svojo osebno in poklicno verodostojnost …

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane