Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Bes

Fury

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Ponedeljek, 9. 5. 2022
21:01 - 23:19
 
Film • Vojni
138 min
Koprodukcija, 2014
8 /10
84%
Režija: David Ayer
Igrajo
Brad Pitt
Shia LaBeouf
Logan Lerman
Michael Peña
Jon Bernthal
In še: Jim Parrack, Brad William Henke, Kevin Vance, Xavier Samuel, Jason Isaacs
Prikaži več
Ameriška tankovska enota se ob koncu 2. svetovne vojne prebija skozi Nemčijo, pri čemer jo poleg nacistov ogroža tudi neizkušenost novega topničarja.

Zgodba se odvija aprila 1945, ko zavezniške sile bijejo še zadnje boje na evropski fronti. V spopadih utrjeni ameriški vojaški častnik Don Collier z vzdevkom Wardaddy (Brad Pitt) poveljuje tanku po imenu Bes s pisano posadko, ki jo sestavljajo topničar Boyd 'Bible' Swan (Shia LaBeouf), voznik Trini 'Gordo' Garcia (Michael Peña), polnilec Grady 'Coon-Ass' Travis (Jon Bernthal) in pomožni topničar Red. Prebijajo se prek ozemlja sovražnih sil, kjer se vrstijo ena smrtonosna naloga za drugo.

Potem ko v boju izgubijo topničarja Reda, ga nadomesti mladi novinec Norman Ellison (Logan Lerman), ki nima nikakršnih vojaških izkušenj. Njegova neizkušenost se kmalu izkaže za nevarno, saj v bitki s svojo nezmožnostjo ukrepanja v kritičnem trenutku ogrozi življenja svojih sotrpinov. Sovražnik je številčno precej močnejši in bolje oborožen, zato se Wardaddy s svojim vodom pri junaškem poskusu, da zada rano v samem osrčju nacistične Nemčije, že tako ne sooča z najboljšimi možnostmi. Če želi, da imajo v boju vsaj nekaj upanja, mora novega topničarja kar najhitreje izuriti, utrditi in navaditi na neusmiljeno brutalnost vojne, ki ne prizanaša nikomur, ne oboroženim vojakom ne nedolžnim civilistom.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane