Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Belkanto

Bel Canto

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 28. 10. 2020
02:00 - 03:40
 
Film • Drama
100 min
Združene države Amerike, 2018
5 /10
Brez ocene
Režija: Paul Weitz
Igrajo
Julianne Moore
Ken Watanabe
Sebastian Koch
Ryô Kase
Tenoch Huerta
In še: Noé Hernández, Johnny Ortiz, María Mercedes Coroy, Ethan Simpson, Gabo Augustine
Prikaži več
Slavno operno pevko v Južni Ameriki vzamejo za talko uporniki, potem ko je nastopila na razkošni zabavi japonskega poslovneža.

Slavna operna sopranistka (Julianne Moore) obišče vojaško diktaturo v Južni Ameriki, da bi nastopila na razkošni zasebni zabavi za premožnega japonskega industrialca (Ken Watanabe).

Prireditve se udeležijo diplomati in politiki ter družbena smetana iz vse države, takrat pa luksuzno posestvo napadejo in zavzamejo pripadniki gverilske skupine upornikov, ki zahtevajo izpustitev svojih tovarišev, političnih zapornikov.

Sledijo grožnje in zaplet terja nekaj življenj, potem pa se začnejo napeta pogajanja ter negotova situacija, v kateri uporniki naslednji mesec v prestižnem domovanju zadržujejo talce. Slednji morajo kljub različnim jezikom nekako komunicirati s svojimi ugrabitelji.

Glasba, posebej čudovite arije, ki jih kot ptica v ujetništvu prepeva lik Julianne Moore, zaneti občutek tovarištva in celo ljubezni med različnimi ljudmi; to združi neenake sostanovalce po sili razmer, med katerimi se sklenejo nepričakovane vezi in zavezništva. Postopoma premagujejo razlike in odkrijejo vzajemno človečnost.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane