Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Ameriški gangster

American Gangster

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 19. 1. 2022
23:25 - 02:00
 
Film • Kriminalka
155 min
Združene države Amerike, 2007
8 /10
87%
Režija: Ridley Scott, Timur Bekmambetov
Igrajo
Denzel Washington
Russell Crowe
Chiwetel Ejiofor
Josh Brolin
Lymari Nadal
In še: Ted Levine, Roger Guenveur Smith, John Hawkes, RZA, Yul Vazquez
Prikaži več
Frank Lucas je umirjen šofer vodje zločinske skupnosti, a po šefovi smrti izkoristi okoliščine in se sam povzpne na vrh mafijske združbe.

Nihče ni niti opazil Franka Lucasa (oskarjevec Denzel Washington), mirnega vajenca Bumpyja Johnsona, enega vodilnih povojnih temnopoltih šefov podzemlja. Ko njegov šef nenadoma umre, Frank izkoristi praznino v strukturi moči in zgradi svoj imperij ter lastno različico ameriške zgodbe o uspehu.

S svojim uličnim znanjem Frank preplavi tržišče s čistejšim in cenejšim mamilom in postane eden vodilnih mestnih podkupovalcev in pripadnik kroga javnih super zvezdnikov. Trmasti policist Richie Roberts (oskarjevec Russell Crowe) je dovolj blizu ulicam, da zazna spremembo v mamilarskem podzemlju. Prepričan je, da se nekdo vzpenja nad znane mafijske družine in posumi, da je v igri temnopolt igralec.

Lucas in Roberts imata stroga moralna načela, po katerih se ločita od svojih kolegov, zato sta osamljena lika na nasprotnih straneh zakona. Usodi obeh mož se bosta prepletli in njun spopad ne bo spremenil le njunih življenj, pač pa usode cele generacije Newyorčanov.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane