Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Alvin in veverički

Alvin and the Chipmunks

Deli z ostalimi:
Na sporedu
AXN Adria
Sobota, 16. 12. 2023
19:30 - 21:00
 
Film • Animirani
90 min
Združene države Amerike, 2007
5 /10
64%
Režija: Tim Hill
Igrajo
Jason Lee
David Cross
Cameron Richardson
Jane Lynch
Justin Long
In še: Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Allison Karman, Tiara Parker, Kira Verrastro
Prikaži več
Trije glasbeno nadarjeni veverički spoznajo tekstopisca, ki ga muči ustvarjalna kriza. Toda veverički mu pokažejo svoje glasbene sposobnosti.

Zgodba spremlja tri veveričke, Alvina, Simona in Theodora, katerih dom poseka podjetje, ki prodaja božična drevesca. Medtem ko so še v deblu, drevo pošljejo v preddverje ugledne glasbene založbe Jett Records, ki jo vodi spretni Ian Hawk (David Cross) iz Los Angelesa.

Ian je nekdanji sostanovalec Davea Sevilla (Jason Lee), propadlega glasbenika in tekstopisca, ki ni nikoli obupal nad tem, da bo s svojo glasbeno ustvarjalnostjo nekoč zaslovel. Ko se Dave odpravi na Jett Records, da bi Ianu predstavil svojo novo pesem, ga grobo vržejo iz pisarne.

Potem ko si privošči nekaj mafinov, da bi se potolažil, gre po naključju mimo božičnega drevesca v preddverju. Veverički zavohajo dišeče pecivo in skočijo v košaro, ki jo nosi nič hudega sluteči Dave, in jih nevede odnese v svoje stanovanje. Tam se veverički udobno nastanijo.

David hitro ugotovi, da bi mu Alvin, Simon in Theodore lahko prinesli uspeh, zato vsi skupaj sklenejo, da bodo poslovno sodelovali: David bo pisal pesmi, veverički pa jih bodo izvajali. Ko pa se v zgodbo vmeša pogoltni lastnik glasbene založbe, se prijateljstvo med veverički in Davidom znajde na preizkušnji.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane