Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

A. I. umetna inteligenca

A.I. Artificial Intelligence

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Nedelja, 17. 12. 2023
06:00 - 08:25
 
Film • Znanstvena fantastika
145 min
Združene države Amerike, 2001
7 /10
64%
Režija: Steven Spielberg
Igrajo
Haley Joel Osment
Jude Law
Frances O'Connor
Sam Robards
Jake Thomas
In še: William Hurt, Ken Leung, Clark Gregg, Kevin Sussman, Tom Gallop
Prikaži več
Robotski deček po imenu David si želi postati ''resničen'', da bi tako ponovno pridobil naklonjenost človeške matere.

V filmu Stevena Spielberga in pokojnega Stanleyja Kubricka so čustva zadnji, najbolj sporen korak v razvoju robotov. Na robote ljudje gledajo kot na visoko izpopolnjene stroje, ki naj ne bi imeli čustev.

Toda družba Cybertronics Manufacturing najde rešitev za številne pare, ki še niso dobili dovoljenja, da bi lahko imeli otroke. Imenuje se David (Haley Joel Osment) in je prvi robot, ki je programiran da ljubi.

Dečka kot poskusni primer sprejmeta k sebi uslužbenec Cybertronicsa Henry Swinton (Sam Robards) in njegova žena Monica (Frances O'Connor), ki se jima je že rodil otrok, a so na smrt bolnega zamrznili, dokler ne najdejo zdravila.

Davida sčasoma vzljubita kot lastnega sina, toda vrsta nepričakovanih pripetljajev kljub temu poskrbi, da postane takšno življenje zanj nemogoče. Njegov edini pravi zaveznik in zaščitnik je njegov robotski medvedek, po naključju pa se spoprijatelji še z Joejem (Jude Law), moškim robotom na poziv.

Skupaj odkrivata svet, da bi našla svoje pravo mesto v družbi, ki ju je ustvarila, in ugotavljata, da ljudem ni všeč, če roboti postanejo preveč človeški. David kakor Ostržek išče Modro vilo, edino bitje, ki ga lahko s čarovnijo spremeni v pravega fanta.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane