Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj
Na sporedu
Slovenija 1
Petek, 29. 11. 2024
21:35 - 22:05
 
Dokumentarni program • Družboslovje
30 min
Nemčija, 2012, S 3
7 /10
Brez ocene
Režija: Kristian Kähler, Alix François Meier, Elke Sasse, Stefan Pannen, Holger Preuße, Michael Grotenhoff, Eberhard Rühle, Adama Ulrich, Claus Wischmann, Wilma Pradetto, Anne Worst, Johannes Eglau, Peter Podjavorsek, Hanna Leißner, Alois Berger, Christa Graf, Barbara Glaubitz, Martina Dase, Ivonne Schwamborn, Valerie Theobaldt, Caroline Haertel, Mirjana Momirovic
Igrajo
Joël Billet
Silvie Billet
Anna Zukowska
Serija nas bo popeljala na obisk k evropskih sosedom; kmetom, vinarjem, kuharjem, kjer bomo raziskovali njihovo kulinarično bogastvo.

Gričevnata pokrajina Langhe v Piemontu je pravi raj za sladokusce. Tu so doma gomoljike, gobe, pralineji in seveda vina. V zadnjih letih pa si pot na trg utirajo tudi lešniki. Tudi Emanuele Canaparo se je pred štirimi leti lotil njihove pridelave. Ramallovi pripravljajo večerjo za Emanuelejevo družino. Mama Giusi bo naredila raviole, polnjene s špinačo in mletim mesom.

Giusi bo za kosilo pripravila bagno caudo, omako, v katero pomakajo različne vrste zelenjave. Zanjo potrebuje veliko česna, ki ga skuha v mleku. Zmečkanemu česnu primeša še sardelne filete in olivno olje. Emanuele zaradi boljšega zaslužka sam predeluje lešnike. Praži jih, drobi ter izdeluje lešnikovo pasto za proizvodnjo sladoleda in lešnikovo-nugatovo kremo.

Po kosilu ne sme manjkati sladica, zato se je Giusi lotila boneta, piemontske različice crème bruleeja. Zdrobljene amarete vmeša v zmes iz jajc, mleka in kakava. Sladico peče v vodni kopeli.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane