Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Slovenija 1
Petek, 26. 7. 2024
21:35 - 22:05
 
Dokumentarni program • Družboslovje
30 min
Nemčija, 2014, S 5
8 /10
Brez ocene
Režija: Kristian Kähler, Alix François Meier, Elke Sasse, Stefan Pannen, Holger Preuße, Michael Grotenhoff, Eberhard Rühle, Adama Ulrich, Claus Wischmann, Wilma Pradetto, Anne Worst, Johannes Eglau, Peter Podjavorsek, Hanna Leißner, Alois Berger, Christa Graf, Barbara Glaubitz, Martina Dase, Ivonne Schwamborn, Valerie Theobaldt, Caroline Haertel, Mirjana Momirovic
Igrajo
Joël Billet
Silvie Billet
Anna Zukowska
Serija nas bo popeljala na obisk k evropskih sosedom; kmetom, vinarjem, kuharjem, kjer bomo raziskovali njihovo kulinarično bogastvo.

Klára Vavříková s svojo mlado družino živi v središču Prage. Nedaleč proč slavni Karlov most ponosno stoji nad reko Vltavo, nad grajskimi poslopji Hradčanov pa se dvigajo stari gotski zvoniki. Praga je magnet za turiste in slovi po krepki hrani, kot so cmoki, praška šunka in sladica trdlo.

V adventnem času Praga zaživi v še bolj pisanih barvah in mamljivih vonjavah in tudi družina Vavřík se pripravlja na božič. Floristka Klára izdeluje adventne venčke in jih prodaja na božičnem sejmu v starem mestnem jedru. Njen mož Karel dela v steklarni, v prostem času pa je basist in pevec v pankovski skupini.

V božičnem času vadi za koncert. Na srečo Vavříkovima v tem času pomagata stara starša Ivana in Karel, ki otrokoma Stelli in Karlu skušata približati čarobnost božičnega časa.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane