Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Jutri, 28. 10. 2021
10:45 - 12:55
 
Film • Domišljijski
130 min
Združene države Amerike, 2018
7 /10
55%
Režija: David Yates
Igrajo
Eddie Redmayne
Katherine Waterston
Dan Fogler
Johnny Depp
Kevin Guthrie
In še: Carmen Ejogo, Wolf Roth, Zoë Kravitz, Callum Turner, Derek Riddell
Prikaži več
Da bi mogočnemu čarovniku Grindelwaldu preprečil načrte, Albus Dumbledore prosi za pomoč nekdanjega učenca Salamanderja Scamandra.

Druga izmed petih povsem novih pustolovščin iz časa pred Harryjem Potterjem iz literarnega sveta avtorice J. K. Rowling nadaljuje zgodbo tam, kjer se je končal prvi film. Čarovniški kongres MACUSA je s pomočjo Salamanderja Scamandra (Eddie Redmayne) zajel mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp).

A kot je nekoč obljubil, je zdaj Grindelwald ušel in že zbira privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih namenih: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s pomočjo katerih bo zavladal vsem nemagičnim bitjem. Albus Dumbledore (Jude Law) v želji, da bi Grindelwaldu prekrižal načrte, za pomoč prosi svojega nekdanjega učenca Salamanderja Scamandra.

Ta pristane na tvegani podvig, vendar se ne zaveda, kakšne nevarnosti ga pri tem čakajo. Postavljajo se usodne meje in na preizkusu sta tudi ljubezen in pripadnost – celo med najbolj predanimi prijatelji in družinskimi člani – čarovniški svet pa postaja vse bolj razdvojen.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane