Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Hiša pošast

Monster House

Deli z ostalimi:
Na sporedu
TV1000
Sobota, 9. 3. 2024
15:00 - 16:55
 
Film • Animirani
115 min
Združene države Amerike, 2006
7 /10
63%
Režija: Gil Kenan
Igrajo
Ryan Newman
Steve Buscemi
Mitchel Musso
Catherine O'Hara
Fred Willard
In še: Sam Lerner, Woody Schultz, Ian McConnel, Maggie Gyllenhaal, Jason Lee
Prikaži več
Trije najstniki odkrijejo, da je sosedova hiša v resnici čisto prava živa pošast, ki namerava za noč čarovnic pojesti vse otroke!

Dvanajstletni DJ Walters, ki prihaja v puberteto, ima preveč časa in si je vbil v glavo, da je hiša starca Nebbercrackerja na drugi strani ulice malce čudna. V razpadlo zgradbo kar naprej izginjajo stvari: košarkaške žoge, tricikli, igrače in domači ljubljenci. In kam je izginila ga. Nebbercracker? Dan pred nočjo čarovnic DJ in njegov prijatelj Chowder trčita v g. Nebbercrackerja potem, ko je njuna žoga padla na njegov vrt in se skrivnostno skotalila v hišo.

Ko skuša zgradba pogoltniti njuno novo prijateljico Jenny in preplašeni trojici nihče ne verjame, da je hiša zlobna, se morajo sami lotiti preiskave. Po nasvet se zatečejo k edinemu človeku, ki bi vsaj približno lahko razumel, kaj se dogaja. To je 20-letni Skull, picopek in izvedenec za igralne aparate, ki je nekoč nepretrgoma igral igrico štiri dni in pri tem porabil enega samega četrtaka, štiri litre čokoladnega mleka in plenico za odrasle.

"Slišal sem zgodbo o zgradbah, ki jih je obsedla človeška duša," jim pove Skull. Hiša je živa? Groza! Skull jim pove, da lahko hišo pred goltanjem vsega kar leze in gre ustavijo le tako, da jo napadejo v srce. Otroci ugotovijo, da je to verjetno stalno prižgana peč v kleti. Domislijo se načrta, ki navidez ne more spodleteti. Sesalec bodo zakrinkali v človeško lutko in jo napolnili z zdravilom proti prehladu.

Otroci bodo ponudili svojo vabo hiši, in ko bo ta zaspala, se bodo vtihotapili vanjo ter pogasili ogenj v peči z vodnimi pištolami. Toda njihov načrt se sfiži, in ko jih hiša začne loviti po ulici (tako je, loviti po ulici!), morajo s skupnimi močmi ubraniti sosesko, da bo znova varna za maškare.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane