Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Kanal A
Ponedeljek, 27. 1. 2020
21:50 - 23:25
 
Film • Komedija
95 min
Združene države Amerike, 2002
6 /10
54%
Režija: Mark Mylod
Igrajo
Sacha Baron Cohen
Emilio Rivera
Gina La Piana
Dana de Celis
Dominic Delesilva
In še: Jacqueline Castro, Jesse Acosta, Mário Aguilar, Gary Baxley, Carlos Ayala
Prikaži več
Direktor mladinskega centra v zahodnem Stainsu pove Aliju, da bodo zaradi pomanjkanja državnih subvencij center zaprli.

Alija zaskrbi za njegovo skupinico skavtov, ki se redno zbira v centru. Zato se iz protesta in v želji, da bi rešil center, priklene na ograjo v središču mesta. Opazi ga podpredsednik vlade, ki ravno takrat išče mlade, sveže kandidate za lokalne volitve. Alija prepriča, da bo s političnim udejstvovanjem v njihovi stranki lahko rešil center in Ali mu verjame.

Ob podpori babice, stalne punce in najboljšega prijatelja zmaga na lokalnih volitvah in postane poslanec, nato pa še član kabineta in premierova desna roka. A ni vse tako lepo, kot je videti na prvi pogled. Podpredsednik vlade Carlton želi zlorabiti Alijevo naivnost in pomanjkanje izkušenj in zrušiti premiera ter prevzeti njegov položaj.

Alijev nenavadni, mladostni in sveži pristop pa stranko samo še okrepi in ji zagotovi krepko prednost pri volilcih. Spletkarski Carlton dobi novo priložnost, ko se Ali G in njegovo dekle Julie udeležita sprejema pred mirovno konferenco. Ali za šalo nadene premierov klobuk in v njegovi spalnici divje seksa s svojim dekletom, medtem ko vse dogajanje snemajo kamere.

Na mirovni konferenci naslednji dan stvari ne tečejo gladko, zato ali prisotnim delegatom postreže s svojo specialno mešanico čaja. Po skodelici ali dveh se mirovna konferenca spremeni v prijateljsko srečanje in se zelo prijazno zaključi. A mediji Alija obtožijo, da je zadrogiral svetovne voditelje. Zdi se, da se je Alijev svet naenkrat podrl. Zdi se celo, da bo izgubil Julie, ki jo neprestano osvaja vodja sovražne bande iz vzhodnega Stainsa.

A tudi premieru se slabo piše. Na dan so prišli posnetki Alijevega ljubljenja v premierovi spalnici in vsi so prepričani, da je to premier z neznano prostitutko. Zato je prisiljen odstopiti. Če hoče Ali oprati premierovo ime, mora dobiti sporno kaseto, kjer se dobro vidi, kdo je v resnici na posnetku.

Zato oživi svojo piratsko radijsko postajo, zbere vse bande iz okolice, celo iz vzhodnega Stainsa in vdre v premierovo počitniško rezidenco, kjer zdaj gospodari pokvarjeni nekdanji podpredsednik vlade, ki ima zdaj vso oblast v svojih rokah. Z nekaj iznajdljivosti jim uspe rešiti Staines, premiera in postaviti stvari na svoje mesto.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane