Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Podjetno naprej: Grashka, fermentacija stročnic

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Slovenija 2
Petek, 20. 12. 2024
13:40 - 14:15
 
Izobraževalni program • Svetovalna oddaja
35 min
Slovenija, 2024
Brez ocene
Brez ocene
Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.

Martin Rojnik se je sprva posvetil delu v oglaševalskih agencijah, marketinških kampanjah in modni industriji, a je kmalu spoznal, da ga to področje ne zanima toliko kot ga kulinarika. Najprej je poskusil z odprtjem veganske restavracije, ki pa jo je moral zaradi pandemije covida19 zapreti. Vrnil se je na domačo kmetijo na Graško goro, pridobil status kmeta in ustanovil blagovno znamko Grashka. Ukvarja s fermentacijo stročnic in proizvodnjo raznih fermentiranih izdelkov, v Ljubljani pa je odprl delikateso in bistro, kjer ponujajo rastlinsko hrano. Čeprav je njegova 13-članska ekipa šele v zgodnji fazi razvoja, je že pritegnil vrsto angelskih investitorjev, saj menijo, da je zastavil prehranski model prihodnosti.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane