Gaber in Primož sta na polju zelja, ki ga prikriva sneg. Pobirata sneženo zelje? Kaj lahko skuhamo iz zunanjih odpadnih listov zelja, ki jih kmetje puščajo ležati po polju? Brrr je mraz, hitro se odpravita v kuhinjo, kjer zložita na pult vse sestavine, iz katerih bosta danes skuhala slasten obrok. Res jih je veliko.
Na štedilnik postavita velik lonec z vodo in vanjo zrežeta zeljne liste. Nasekljata česen in zagrejeta ocvirke. V hladilniku skrivata ogromen kos svinjskih reber, ki jih Gaber zmarinira in za češnjo na torti doda še med. Skuhata fižol ter jajca, opereta radič, ki mu Primož pravi, da je siljen...
Hm, le kaj to pomeni? In ker skoraj ni pojedine brez sladice, v ponev streseta koščke čokolade, zavreta vodo in vanje streseta čisto majhne hruške. Primož nekaj govori o tepcih, čokoladni tepci, tepke? No, poglejmo. Pa en velik dober tek vam želimo!