V drugem delu svoje gastronomske pustolovščine bo Mary Berry raziskovala, kaj se za veliko noč tradicionalno znajde na mizah po Veliki Britaniji. Podala se bo med različne krščanske skupnosti in odkrivala čudovite velikonočne jedi, ki jih pripravljajo za najpomembnejši praznik v krščanskem koledarju – velikonočno nedeljo.
Poleg tega, da bo skuhala nekaj svojih družinskih klasik, kot je sočna jagnjetina, bo obiskala grške pravoslavne vernike, ki po postu postrežejo sladki kruh "tsoureki", preživela dan z yorškim nadškofom Johnom Sentamujem in mu pomagala v kuhinji, ter spoznala tudi filipinske in italijanske velikonočne dobrote.
Vse izkušnje in navdih bo združila v veliki velikonočni pojedini, ki jo bo pripravila v dvorani svoje domače cerkve. Za skupno mizo bo povabila vse kuharje in družine, ki jih je srečala na poti – njihove jedi, skupaj z Marijinimi, pa bodo zaokrožile praznovanje ob tem posebnem dnevu.