V Morju iz Pule prinašamo zgodbo o enem največjih akvarijev na Hrvaškem – tistem puljskem. Letos praznuje 25. rojstni dan. Ima 250 morskih organizmov iz Jadranskega morja in celega sveta. Znana je kot mesto za okrevanje glavate karete in plemenite periske. Preživeli smo dan z velikim ljubiteljem morja in državnim reprezentantom v podvodnem ribolovu. Medulinec Josip Urti dobro ve, kako ekstremen je ta šport, poln pasti, a tudi lepot. Prinašamo zgodbo o treh generacijah družine Matulja. Uspešno plujejo, jadrajo, ribarijo, projektirajo in gradijo plovila, že desetletja pa se uspešno tekmujejo v razredu Flying Dutchman. Plujemo na Brione, kjer bomo tokrat obiskali otoške vile, ki imajo zanimivo arhitekturno dediščino. V njih so bivali evropski aristokrati, krojile so se svetovne politike, danes pa v njih lahko letujejo tisti, ki imajo nekoliko globlji žep. V naši rubriki Modri recept pripravljamo solato iz hobotnice z jagodami – mamljivo morsko jed, polno vonjev, okusov in barv.