V oddaji Morje iz Pule prinašamo zgodbo o enem največjih akvarijev na Hrvaškem – tistem v Pulju. Letos praznuje 25. rojstni dan. Ima 250 morskih organizmov iz Jadranskega morja in celega sveta. Znana je kot mesto za okrevanje glavate karete in plemenite periske. Preživeli smo dan z velikim ljubiteljem morja in državnim reprezentantom v podvodnem ribolovu. Medulinec Josip Urti dobro ve, kako ekstremen je ta šport, poln pasti, a tudi lepot. Prinašamo zgodbo o treh generacijah družine Matulja. Uspešno plujejo, jadrajo, ribarijo, projektirajo in gradijo plovila, že desetletja pa se uspešno tekmujejo v razredu Flying Dutchman. Plujemo na Brione, kjer bomo tokrat obiskali otoške vile, ki imajo zanimivo arhitekturno dediščino. V njih so bivali evropski aristokrati, krojila se je svetovna politika, danes pa v njih lahko letujejo tisti, ki imajo nekoliko globlji žep. V naši rubriki Modri recept pripravljamo solato iz hobotnice z jagodami – mamljivo morsko jed, polno vonjev, okusov in barv. Urednici: Jasminka Kalčić in Kornelija Benazić.