Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Zla smrt

The Evil Dead

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Sobota, 16. 3. 2024
03:07 - 04:32
 
Film • Grozljivka
85 min
Združene države Amerike, 1981
8 /10
84%
Režija: Sam Raimi
Igrajo
Bruce Campbell
Ellen Sandweiss
Richard DeManincor
Betsy Baker
Theresa Tilly
In še: Philip A. Gillis, Dorothy Tapert, Cheryl Guttridge, Barbara Carey, David Horton
Prikaži več
Pet prijateljev v samotni koči najde Knjigo mrtvih in nevede izpustijo na prostost zlovešča bitja.

Pet študentov – Ash (Bruce Campbell), njegovo dekle Linda (Betsy Baker) in njuni sošolci Cheryl (Ellen Sandweiss), Scott (Hal Delrich) in Shelly (Sarah York) – se odpravi na počitnice. Na poti se nenačrtovano ustavijo v gorski koči sredi neprehodnih gozdov. V njej najdejo na pogled zelo star zvezek, ki je poln hieroglifov in grozljivih ilustracij, bodalo iz človeških kosti in magnetofon. Na posnetku odkrijejo sporočilo profesorja arheologije, ki opisuje vsebino sumerske Knjige mrtvih. Na njem so tudi zaklinjanja, ki obujajo demone iz onstranstva in jim dajejo dovoljenje, da obsedajo žive. S posnetka izvedo še, da tiste, ki jih imajo takšni demoni v oblasti, lahko ustavi samo popolno raztelešenje.

Profesorjevi prevodi obrednih zaklinjanj začnejo mučiti nenavadno preroško razpoloženo Shelly ... in hkrati sprostijo zlovešča bitja, ki živijo globoko v gozdovih. Zli duhovi se z velikim užitkom lotijo dela. Najprej dobijo v roke Shelly in jo spremenijo v morilsko čarovnico z nadnaravnimi močmi. Ko jo prijatelji zaprejo v klet in vrata zaščitijo z verigo, se demoni lotijo drugih deklet. Med njimi je tudi Linda, ki se spravi mučit Asha. A ker se Ash ne more pripraviti do tega, da bi truplo ljubljene razkosal, se odloči, da jo bo pokopal v gozdu – kar se izkaže za veliko napako.

Medtem tudi ostale enega za drugim obsedejo demoni in Asheva prihodnost postaja vse temnejša – dokler mu, ko se zdi že vse upanje izgubljeno, ne pride na pot zadnja rešitev, ki ga bo morda obvarovala pred morijo ... ali pa tudi ne.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane