Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Učna ura ljubezni

A Lesson of Love

Deli z ostalimi:
Na sporedu
TV3
Nedelja, 24. 10. 2021
20:00 - 21:55
 
Film • Drama
115 min
Združene države Amerike, 2014
7 /10
Brez ocene
Režija: Michael McAlexander
Igrajo
Darin Singleton
Constance Brenneman
Ina Barrón
Pravijo, da se nasprotja privlačijo. Pa se res? Lahko imata dva nasprotna človeka ljubeč odnos? Na ta vprašanja odgovarja film Ljubezenska lekcija.

Profesor Moore je vdovec. Ker, če malce parafraziramo Antona Aškerca, nikakor ne ve, kam bi se po ženini smrti dal, saj ga praktično vse spominja nanjo, se odloči storiti tisto, kar so tisoči – nekateri uspešno, drugi ne – storili pred njim: obrniti nov list v življenju. To zanj pomeni vzeti slovo od Los Angelesa, filmskega središča, mestnega vrveža, obsedenosti z lepoto in denarjem.

Ponudijo mu mesto profesorja na majhnem kolidžu v Apalačih, ki se od Los Angelesa res ne bi mogel bolj razlikovati. Čeprav tja nikakor ne pride iskat ljubezen, jo na svoje presenečenje najde. A ne v kakšni profesorici, znanstvenici. Ne, zaljubi se v globoko verno prebivalko lokalnega mesta Abigail Meeks. Nobenega dvoma ni, da sta si izjemno naklonjena, a med njima zeva prepad, tako velik in tako globok, da marsikdo dvomi, tudi onadva, da jima ga bo uspelo premostiti. Profesor Moore je človek razuma, za katerega vera ne igra nobene vloge, Abigal pa je vernica, ki se svojemu bogu ni pripravljena odreči niti zavoljo ljubezni.

Je um res lahko močnejši od srca? Ali na koncu vendarle zmaga srce? Kakšna bo ljubezenska lekcija za profesorja in vernico?

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane