Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Temni kristal

The Dark Crystal

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 24. 2. 2021
06:00 - 07:35
 
Film • Pustolovščina
95 min
Združene države Amerike, 1982
7 /10
81%
Režija: Jim Henson, Frank Oz
Igrajo
Jim Henson
Kathryn Mullen
Frank Oz
Dave Goelz
Steve Whitmire
In še: Louise Gold, Brian Muehl, Bob Payne, Mike Quinn, Tim Rose
Prikaži več
Na drugem planetu mora Jen, član plemena Gelfing, poiskati pogrešani košček kristala, da bi ponovno vzpostavil red v svojem svetu.

V drugačnem času in svetu je doba čudežev. Pred tisoči let je bil svet zelen in dobrotljiv – dokler se ni kristal razklal in je eden od drobcev izginil. Tedaj se je začel razdor in razvili sta se povsem drugačni ljudstvi: kruti Skeksi ter prijazni Mistiki. V Kristalovem gradu so z močnimi in izkrivljenimi telesi ter železno voljo zavladali Skeksi. Tisoč let so imeli deželo v pesti.

V Dolini Mistikov je v plemenu Gelfingov živel mladi Jen. Skeksi so pobili njegovo družino in uničili njegov klan. Ostal je sam in vzgojil ga je najmodrejši med Mistiki. Starodavna prerokba pa govori o tem, kako mora svet vsakih tisoč let doživeti vnovično preizkušnjo. Dežela se bo morala preroditi, sicer bo za vedno ostala pod vladavino zla.

Tokrat je izbranec prav Jen in začeti se mora njegovo nevarno potovanje, kjer bo na vsakem koraku naletel na pošasti. Odločen, da bo svetu prinesel mir, se Jen nikakor ne pusti prestrašiti.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane