Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Pobesneli bik

Raging Bull

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Fox Movies
Sreda, 9. 8. 2023
01:20 - 03:30
 
Film • Drama
130 min
Združene države Amerike, 1980
8 /10
93%
Režija: Martin Scorsese
Igrajo
Robert De Niro
Cathy Moriarty
Joe Pesci
Frank Vincent
Nicholas Colasanto
In še: Theresa Saldana, Mario Gallo, Frank Adonis, Joseph Bono, Frank Topham
Prikaži več
Jake LaMotta je bil v 40. letih 20. stoletja kontroverzen boksarski prvak, čigar uspehe v ringu je zameglilo težavno zasebno življenje.

Priznani režiser Martin Scorsese je posnel filmsko biografijo o boksarskemu prvaku v srednji kategoriji Jaku LaMotti, v kateri je še posebej zablestel Robert De Niro; za svojo predstavo je bil nagrajen z oskarjem za najboljšega igralca.

Prve lekcije v LaMottovem življenju so govorile o tem, kako krasti in se bojevati; kako biti trdnejši od drugih. LaMotta, osamljenec, ki nikomur ni zaupal, je v ringu z agresijo premagoval svoje globoko ukoreninjene strahove in čustvene težave.

Toda z enako odločnostjo in besom, s pomočjo katerih je postal svetovni prvak, je pristopal tudi k življenju zunaj ringa. To mu je uničilo zasebno življenje, milijone, ki ji je zaslužil z zmagami, pa je pognal za razkošno življenje in ženske, ki ga niso ljubile.

Njegovi lepi ženi Vicki je slednjič zaradi telesne in duševne zlorabe le prekipelo in ga je zapustila. Hrbet pa mu je obrnil tudi brat Joey, ki ga je od nekdaj občudoval. Nato je LaMotta izgubil še naslov prvaka in njegova pot navzdol se je začela. Končal je v floridskem zaporu.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2024. Vse pravice pridržane