Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Napad

The Attack

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Planet TV 2
Torek, 28. 12. 2021
18:09 - 20:06
 
Film • Drama
117 min
Koprodukcija, 2012
7 /10
78%
Režija: Ziad Doueiri
Igrajo
Ali Suliman
Reymonde Amsallem
Evgenia Dodena
Dvir Benedek
Uri Gavriel
In še: Ruba Salameh, Karim Saleh, Nisrin Siksik, Bassem Lulu, Ezra Dagan
Prikaži več
Arabski kirurg, ki živi v Tel Avivu, po samomorilskem bombnem napadu odkrije ženino temačno skrivnost.

Zvezdniški palestinski kirurg Amin se je povsem asimiliral v visoko izraelsko družbo. Nocoj bo sprejel prestižno stanovsko nagrado, ki ni bila dodeljena Arabcu že več kot štirideset let. Njegova privlačna žena Siham je morala nujno odpotovati k sorodnikom, zato mu ne more delati družbe na večeru, ki predstavlja enega od vrhuncev njegove kariere. Naslednji dan Tel Aviv pretrese nov teroristični napad.

Amin pomaga pri reševanju ranjencev in zvečer izmučen odide domov. Sredi noči ga zbudi klic direktorja bolnišnice, ki mu naroči, naj nemudoma pride nazaj v službo. Razloga ne navede, ampak ga odpelje v mrtvašnico. Tam na mizi leži truplo Siham! Rane nakazujejo, naj bi bila prav ona samomorilska napadalka v zadnjem napadu.

Amin sprva ne more sprejeti resnice, poleg tega je podvržen brutalnemu zaslišanju na sedežu policije. Sčasoma začne spoznavati temno in šokantno skrivnost o osebi, ki jo je imel najraje na svetu.

Do resnice se bo dokopal šele, ko bo odpotoval nazaj v Nablus, v osrčje palestinskega ozemlja. Mu bodo sonarodnjaki še zaupali, ker zmore živeti v sožitju z Židi, kar v ozkosrčnih mislih ekstremistov predstavlja najmanj izdajo lastnega naroda?

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane