Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Mačka v zidu

Cat in the Wall

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Četrtek, 8. 4. 2021
16:30 - 18:05
 
Film • Drama
95 min
Velika Britanija, 2019
6 /10
Brez ocene
Režija: Vesela Kazakova, Mina Mileva
Igrajo
Irina Atanasova
Angel Genov
Orlin Asenov
Gilda Waugh
Jon-Jo Inkpen
In še: Chinwe Nwokolo, Kadisha Gee Kamara
V Londonu se bolgarska mati samohranilka prepira s sosedi, britansko delavsko družino, zaradi lastništva zapuščene mačke.

Življenje v londonskih državnih soseskah v času Brexita ni preprosto, urbanistični načrti o množičnem poseljevanju prinašajo visoke stroške za lastnike stanovanj in jezijo lokalne skupnosti.

V središču tega viharja je Irina, mati samohranilka iz Bolgarije, ki se skuša uveljaviti kot arhitektka in noče živeti od socialne podpore kot večina njenih sosedov. Lastnike stanovanj prepričuje o pritožbi zoper mestni odlok, vendar ji Britanci zatrjujejo, da je vsak upor proti sistemu vnaprej obsojen na neuspeh.

Irinina družina in sosednja delavska družina s socialno podporo se naposled sprejo tudi glede tega, čigava je mačka, za nameček pa Irini proti njeni volji prenavljajo stanovanje, čeprav za to ni nikakršne potrebe.

Irina spozna še drugačno plat britanske družbe in ob tem odkrije, da je ujeta med zidove lastnega domovanja, kot tudi simbolno v svojem umu. Da bi spremenila življenje, sprejme drastično odločitev.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane