Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Lastovke iz Kabula

The Swallows of Kabul

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Petek, 30. 4. 2021
12:05 - 13:25
 
Film • Animirani
80 min
Francija, 2019
7 /10
Brez ocene
Režija: Zabou Breitman, Eléa Gobbé-Mévellec
Igrajo
Simon Abkarian
Zita Hanrot
Swann Arlaud
Hiam Abbass
Jean-Claude Deret
In še: Sébastien Pouderoux, Serge Bagdassarian, Michel Jonasz, Pascal Elbé, Laurent Natrella
Prikaži več
Poleti 1998 je Kabul pod vladavino Talibanov. Mlada Mohsen in Zunaira sta zaljubljena in kljub vsakodnevnemu nasilju hočeta verjeti v boljši jutri.

Dve mestni četrti v Kabulu in dva ljubezenska para. Prvi je konservativen: zakonca Atiq in Mussarat sta poročena že 20 let ter globoko ukoreninjena v tradicijo življenja v Afganistanu. Atiq dela kot vodja paznikov v ženskem zaporu, Mussarat pa je zelo bolna in se do konca bori, da bi bila močna ženska.

Drugi par je mlad, sodoben in svobodomiseln: Mohsen in Zunaira sta zaljubljena in kljub vsakodnevnemu nasilju hočeta verjeti v boljši jutri brez omejujočih zapovedi taistega tradicionalizma. Med režimom Talibanov sta oba ostala brez službe pravnice in univerzitetnega profesorja in se zdaj težko prebijata iz dneva v dan. Prodati morata tisto malo lastnine, kar je še imata, da bi kupila hrano. Vendar sta odločena ohraniti moderna stališča in vrednote.

Nekega dne se zgodi kamenjanje, sledi dejanje poniževanja in nato prepir – in življenje skrene v nepovratno smer. Ko se bodo usode štirih povsem različnih ljudi prepletle, se bo žrtvovanje sprevrglo v ceno za ljubezen.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane