Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Kolesar

The Racer

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax
Sobota, 30. 10. 2021
06:00 - 07:40
 
Film • Komedija
100 min
Belgija, 2020
6 /10
Brez ocene
Režija: Kieron J. Walsh
Igrajo
Louis Talpe
Matteo Simoni
Tara Lee
Iain Glen
Karel Roden
In še: Timo Wagner, Sarah Carroll, Diogo Cid, Ward Kerremans, Paul Robert
Prikaži več
Belgijski kolesar Dom Chabol je bil več let najboljši pomočnik zmagovalcev. Zdaj se bo začela dirka Tour de France 1998, on pa je izpadel iz ekipe.

Poleti 1998 se začetek kolesarske dirke Tour de France prestavi na Irsko. Tridesetletni Belgijski kolesar Dom Chabol je bil v zadnjih 20 letih eden najboljših "domestiques", kolesarskih pomočnikov mnogih zmagovalcev. Gre za zahtevno in požrtvovalno vlogo: pomočnik določa tempo dirke, ustvarja zavetrje za kapetana ekipe za seboj in poskrbi, da v ključnem trenutku favorit pride do cilja s čim več prihranjene energije. Zmaga mu ni nikoli namenjena.

Ampak Dom skrivaj goji željo, da bi vsaj enkrat oblekel rumeno majico. Na začetku dirke, ki je najverjetneje njegova zadnja, ga brez posebnega dramatiziranja izločijo iz ekipe, ki ji je posvetil vse svoje življenje. Naključna zveza z mlado škotsko zdravnico Lynn nekoliko razbremeni ta pretres in Dom se začenja navajati na civilno življenje. A potem, ko nekega člana moštva diskvalificirajo zaradi dopinga, se ponovno znajde v sedlu.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane