Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Goli v sedlu

Easy Rider

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Nedelja, 26. 9. 2021
21:11 - 22:50
 
Film • Drama
99 min
Združene države Amerike, 1969
7 /10
82%
Režija: Dennis Hopper
Igrajo
Peter Fonda
Dennis Hopper
Antonio Mendoza
Phil Spector
Mac Mashourian
In še: Warren Finnerty, Tita Colorado, Luke Askew, Luana Anders, Sabrina Scharf
Prikaži več
Hipijevska motorista v južnjaškem zaporu srečata zapitega pravnika. Ta ju spravi iz ječe in se jima potem pridruži na osvobajajočem potovanju čez ZDA.

Svobodomiselna hipijevska motorista v zgodnjih dvajsetih letih Wyatt (Peter Fonda) in Billy (Dennis Hopper) nimata nikogar in nič, kar bi ju vezalo. Skupaj se odpravita na motoristično potovanje čez vso državo. Simbolično oznanjata svojo svobodo, pozabita na obsedenost s časom in delom ter se lotita cestne pustolovščine, ki izraža veselje do življenja in neomejeno prostost.

Na poti po čudovitem ameriškem jugozahodu naletita na hipijevsko komuno in spoznata mehiško družino. Čeprav ju sprejmejo gostoljubno in z iskreno prijaznostjo, se upreta skušnjavi, da bi ostala.

Odločena sta priti v New Orleans v času pustnega festivala. V Teksasu ju aretirajo, ker s svojim vedenjem in načičkanima motocikloma žalita dostojanstvo krajevnih oblasti. V ječi srečata zapitega pravnika Georgea Hansona (Jack Nicholson). Ta ju spravi iz pripora in se jima potem pridruži na potovanju.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane