Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Delci spomina

Unremember

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sobota, 30. 10. 2021
15:30 - 17:05
 
Film • Drama
95 min
Brazilija, 2018
7 /10
Brez ocene
Režija: Flávia Castro
Igrajo
Jeanne Boudier
Sara Antunes
Eliane Giardini
Julián Marras
Hugo Abranches
In še: Arthur Raynaud, Jesuíta Barbosa, Marcio Vito
Joana se pri petnajstih letih z družino vrne v Brazilijo, nekdanjo domovino, ki se je slabo spominja. V Riu zbira delce spominov na otroštvo.

Joana je živahna petnajstletnica, navdušena nad rokovsko glasbo in literaturo. V Parizu živi z dvema bratoma, materjo in očimom, ki so bili pred mnogimi leti prisiljeni sprejeti politični azil. Njen oče je izginil, ko ji je bilo šest let; domnevno so ga aretirali in v ječi ubili pripadniki tedanje vojaške diktature.

Leta 1979 pa so v Braziliji razglasili amnestijo za politične zapornike in azilante. Družina se čez noč in brez njenega privoljenja odloči vrniti v domovino, ki se je Joana komaj še spominja. V velemestu Rio de Janeiro, kjer se je rodila in kjer je izginil njen oče, začne Joana zbirati delce spominov na svoje razbito otroštvo.

Različne države in jeziki se zlivajo v nasilne ali nerazumljive podobe. Doživljanje občutkov iz preteklosti, ko so jo oblikovale odločitve njenih staršev, pri Joani vzbudi željo po tem, da bi svojo zgodbo napisala v sedanjosti.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane