Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Čarovnik za laži

The Wizard of Lies

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 3
Sreda, 1. 12. 2021
03:15 - 05:30
 
Film • Biografija
135 min
Združene države Amerike, 2017
7 /10
Brez ocene
Režija: Barry Levinson
Igrajo
Michelle Pfeiffer
Robert De Niro
Hank Azaria
Kristen Connolly
Lily Rabe
In še: Michael A. Goorjian, Alessandro Nivola, Kelly AuCoin, Nathan Darrow, Kathrine Narducci
Prikaži več
Film o ozadju ene izmed največjih finančnih prevar v zgodovini ter o denarnem opustošenju, ki ga je povzročila množična prevara družine Madoff.

Robert De Niro kot Nernie Madoff in Michelle Pfeiffer kot njegova žena Ruth sta soigralca v zgodbi režiserja Barryja Levinsona o zakulisju zloglasnega piramidnega naložbenega sistema ponzijeve sheme, na videz dobičkonosne finančne goljufije iz začetka 20. let prejšnjega stoletja.

Ta je vlagateljem obljubljala 50-odstotni dobiček v 45 dneh ali 100-odstotni v 90 dneh, češ da pri tem izkorišča razliko med cenami ameriških in italijanskih poštnih kuponov, vendar se je piramidni sistem investiranja denarja začel podirati, ko se je shemi pridružilo še več članov, ki jih Madoff ni mogel več izplačevati.

Prevara se je začela že v devetdesetih letih in še prej ter se nadaljevala do gospodarske recesije leta 2008, ki je goljufijo Madoffa, njegove soproge in obeh sinov (Alessandro Nivola, Nathan Darrow) razgalila v luči domače in svetovne javnosti, to pa je imelo tragične posledice.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane