Spored

TV Spored medijske hiše Delo

Zdaj

Borci za Zemljo: Projekt Kakuma

Heroes for the Planet: Project Kakuma

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Hrvatska radiotelevizija 2
Nedelja, 18. 6. 2023
08:20 - 09:05
 
Nanizanka • Dokumentarni
45 min
Združene države Amerike, 2022, E 3
Brez ocene
Brez ocene
Režija: Kief Davidson
Dokumentarna serija predstavlja ljudi po vsem svetu, ki si na različne načine prizadevajo ohranjati življenje na našem planetu.

V samo desetih dneh bosta Benjamin in Matthias iz programa Maggie s pomočjo domačinov zgradila šolo v begunskem taborišču Kakuma. Gre za projekt, ki je nastal v sodelovanju z ZN, dr. Jane Goodall in učiteljem Koenom Timmersom. Cilj je računalniško opremiti šolo in usposobiti pedagoški kader, da bo več sto otrok iz begunskega taborišča lahko normalno obiskovalo pouk. Program Maggie še ni imel takega projekta - pred šolo v Kakumi so gradili samo zaklonišča.

Vsak nov projekt prinaša stres in težave, ki jih je treba reševati sproti. Člani ekipe Maggie gradijo šolo, rešujejo krizne situacije in se pogosto znajdejo v nenavadni vlogi – kot skupina belih Evropejcev, ki pomaga revnim Afričanom. Medtem ko se šola gradi, prihodnji dijaki svetu kažejo, da v begunskem taborišču Kakuma živijo pametni in pogumni otroci, ki bodo po zaslugi programa Maggie nekega dne postali zdravniki in odvetniki ter spremenili svoja življenja na bolje.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2023. Vse pravice pridržane