Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

V neurju

Into the Storm

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Četrtek, 10. 10. 2019
09:15 - 10:55
 
Film • Biografija
100 min
Združene države Amerike, 2009
7 /10
63%
Režija: Thaddeus O'Sullivan
Igrajo
Brendan Gleeson
Clive Mantle
Adrian Scarborough
Jack Shepherd
Donald Sumpter
In še: Andrew Havill, Iain Glen, James D'Arcy, Bill Paterson, Adrian Fort
Prikaži več
Film zelo dobro slika Churchillov značaj in neomajno voljo, dve značilnosti, brez katerih bi verjetno Anglija postala plen Hitlerjeve vojske.

Winston Churchill je imel pet let verjetno najpomembnejšo vlogo pri zoperstavljanju nacistom med 2. sv. vojno, njegovo drzno vodstvo in govori pa so navdihnili milijone, da so se borili zoper Hitlerjevo Nemčijo do bridkega konca. Nadaljevanje z emmyjem nagrajene oddaje progama HBO "The Gathering Storm" spremlja Churchillovo življenje od leta 1940 do leta 1945, ko se je kalil narodni junak, čigar spretnost v vlogi vojaškega poveljnika je nazadnje spodkopala njegovo politično kariero in ogrozila zakon z dolgoletno soprogo in podpornico Clemmie.

Po zmagi zaveznikov so se Britanci na volitvah leta 1945 odločali o ministrskem predsedniku in vladajoči politični stranki in več kot teden dni so šteli glasovnice. Tedanji predsednik vlade Churchill je z ženo in hčerjo odpotoval na počitnice v Francijo, čakajoč na rezultate. Zgodba se odvija v tistih desetih dneh, ko Churchill čaka na svojo usodo, se spominja vojnih dogodkov in svojega vodstva obleganega naroda skozi težke in zahtevne čase.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane