Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Tranzit

Transit

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Cinemax 2
Sreda, 11. 12. 2019
01:20 - 03:05
 
Film • Drama
105 min
Francija, 2018
7 /10
67%
Režija: Christian Petzold
Igrajo
Franz Rogowski
Paula Beer
Godehard Giese
Lilien Batman
Maryam Zaree
In še: Barbara Auer, Matthias Brandt, Sebastian Hülk, Emilie de Preissac, Antoine Oppenheim
Prikaži več
Po nacistični invaziji Georg zapusti Pariz in prevzame identiteto mrtvega pisatelja. V Marseillu pa nato po naključju spozna njegovo ženo.

Nemška vojska je že tik pred Parizom, Georg zadnji hip pobegne v Marseille. Med njegovo prtljago so tudi dokumenti pisatelja po imenu Weidel, ki si je v strahu pred nacističnim pregonom vzel življenje: rokopis, nekaj pisem ter potrdilo mehiškega veleposlaništva o izdanem vizumu.

Samo tistim, ki lahko dokažejo, da bodo odšli, je dovoljen vstop v pristaniško mesto – to pa pomeni, da potrebuješ dovoljenje za vstop v gostiteljsko tujo državo. Tako Georg prevzame Weidelovo identiteto, da bi si zagotovil eno zadnjih dragocenih mest na ladji.

Politični begunci se srečujejo na hodniku majhnega hotela, v čakalnicah konzulatov ter v barih in kavarnah ob obali. Tam se Georg spoprijatelji z Drissom, sinom svojega umrlega tovariša Heinza, ki mu pobeg ni uspel.

A ko spozna skrivnostno Marie, se vse skupaj zasuka na glavo. Mlada ženska obupano išče pogrešanega moža in izkaže se, da je to človek, za katerega se Georg izdaja.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane