Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Podjetno naprej: Kronoterm, toplotne črpalke

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Slovenija 1
Sobota, 14. 5. 2022
14:10 - 14:40
 
Izobraževalni program • Svetovalna oddaja
30 min
Slovenija
Brez ocene
Brez ocene
Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.

Bogdan Kronovšek je vodenje družinskega podjetja Kronoterm z Gomilskega, ki ga je leta 1990 ustanovil njegov oče Rudolf, prevzel pred 12 leti. Položaj podjetja, ki velja za največjega proizvajalca toplotnih črpalk pri nas, je po prevzemu še utrdil. V Kronotermu imajo zaradi razmer v zadnjem času še posebej veliko dela; lani so ustvarili skoraj 25 milijonov evrov prometa, za letos načrtujejo 20-odstotno rast.

Več kot 50 odstotkov izdelkov izvozijo – največ v Italijo, Avstrijo, Francijo, Švico in na Dansko. Vse njihove rešitve so plod dela lastnega razvojnega oddelka. Od 100 redno zaposlenih sodelavcev jih je skoraj četrtina v razvojni ekipi, ki s pogostimi inovacijami določa smernice na področju varčnega in ekološkega ogrevanja ter hlajenja. Trenutno razvijajo novo generacijo geotermalnih toplotnih črpalk. V oddaji pa med drugim tudi o inovativnem digitalnem orodju za iskanje kadrov.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2022. Vse pravice pridržane