Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Moja obilna grška poroka

My Big Fat Greek Wedding

Deli z ostalimi:
Na sporedu
Planet TV
Petek, 5. 6. 2020
20:59 - 22:49
 
Film • Romantična komedija
110 min
Koprodukcija, 2002
7 /10
73%
Režija: Joel Zwick
Igrajo
Nia Vardalos
Michael Constantine
Christina Eleusiniotis
Kaylee Vieira
John Kalangis
In še: Lainie Kazan, Marita Zouravlioff, Sarah Osman, Petra Wildgoose, Melissa Todd
Prikaži več
Grkinja mora prepričati svojo zelo tradicionalno družino, da sprejme njenega ameriškega izbranca, sama pa mora sprejeti svojo kulturno identiteto.

Toula Portokalos je pri tridesetih letih še vedno samska. Dela v grški restavraciji svojih staršev. Njeni dnevi so enolični in dolgočasni. Toula mirno prenaša nerganje cele družine in zavrača očeta, ki jo hoče poslati v Grčijo po ženina. Toula hoče več od življenja, vendar ji manjka poguma.

Ko začne obupavati, se v družinski restavraciji zagleda v čednega neznanca. Tokrat je pripravljena na spremembe, zato se kljub očetovemu nasprotovanju vpiše v računalniški tečaj in si privošči manjšo stilsko preobrazbo. Zaposli se pri teti v potovalni agenciji, kjer se oglasi tudi čedni neznanec, v katerega se je zagledala v restavraciji. Lepotcu je ime Ian Miller in je srednješolski učitelj. Ian povabi Toulo na zmenek in kmalu se zaljubita. Svojo ljubezen bosta okronala z obilno grško poroko.

Vendar brez težav ne bo šlo, saj je Toulin oče Gus ogorčen nad hčerinim izbrancem. Le kako se je mogla zaljubiti v fanta, ki ni Grk? Toda Gusu ne preostane drugega, kot da sprejme Iana, Ian pa se mora navaditi na Toulino ogromno družino.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane