Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
Planet TV
Ponedeljek, 2. 12. 2019
22:39 - 00:44
 
Film • Akcija
125 min
Koprodukcija, 2005
6 /10
48%
Režija: Jean-François Richet
Igrajo
Ethan Hawke
Laurence Fishburne
Gabriel Byrne
Maria Bello
Drea de Matteo
In še: John Leguizamo, Brian Dennehy, Ja Rule, Currie Graham, Aisha Hinds
Prikaži več
Na silvestrsko noč se mora peščica policistov na policijski postaji spajdašiti z zaporniki, da bi se ubranili nenehnih napadov oborožene tolpe.

Do konca leta je ostalo le še nekaj ur in policijska postaja št. 13, ena od najstarejših policijskih postaj Detroita, je tik pred zaprtjem. Ob hudem snežnem metežu in nevarnih cestah na novoletno noč dela le nekaj policistov. Vodi jih narednik Jake Roenick (Ethan Hawke), dober policist s slabimi spomini na usodno pomladno akcijo.

Zadnji dan v letu je tudi zadnji dan življenja za enega od policistov, kateremu je usodo zapečatil neustrašni kralj zločincev Marion Bishop. Bishopa ujame policijski oddelek za organiziran kriminal, ki ga vodi Marcus Duvall. Bishopu na poti v zapor delajo družbo še trije zločinci, Beck, Smiley in Anna. Zaradi snežnega meteža končajo na policijski postaji št. 13, kjer bodo odsedeli noč.

Roenicka prihod zapornikov zelo razjezi. Na policijsko postajo kmalu vlomita oborožena zamaskiranca in napadeta stražo iz avtobusa. Ob tem naletita na odpor, vsem na postaji pa je jasno, da prihaja še hujše. Napadalci so prišli po kralja Bishopa in streljali bodo na vsakršno oviro.

Policisti in zaporniki se morajo tokrat povezati in skušati zatreti napad. Neprimerno oboroženi, a skrajno pogumni ne bodo dovolili poraza. V boju za življenje ali smrt se tanke meje med dobrim in zlim zabrišejo.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane