Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Ure preizkušenj

The Finest Hours

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Sobota, 1. 8. 2020
17:00 - 19:00
 
Film • Akcija
120 min
Združene države Amerike, 2016
7 /10
67%
Režija: Craig Gillespie
Igrajo
Chris Pine
Casey Affleck
Ben Foster
Eric Bana
Holliday Grainger
In še: John Ortiz, Kyle Gallner, John Magaro, Graham McTavish, Michael Raymond-James
Prikaži več
Akcijski triler Ure preizkušenj prinaša neverjetno, resnično zgodbo o najbolj pogumni reševalni akciji v zgodovini ameriške obalne straže.

18. februarja 1952 je obalo Nove Anglije na vzhodu ZDA zajelo velikansko neurje, opustošilo obalna mesta in potopilo več ladij, ki so se znašle na uničevalni poti orkana. Med tistimi v nevarnosti je bil tudi naftni tanker SS Pendleton, namenjen v Boston, ki ga je nevihta poškodovala in dobesedno razklala na pol.

V hitro potapljajočih se razbitinah ladje je ostalo na krmi ujetih trideset mornarjev. Starejši ladijski častnik, prvi strojni pomočnik Ray Sybert je hitro ugotovil, da mora prevzeti poveljstvo nad prestrašeno posadko ter pomagati možem, da pozabijo na razlike in se s skupnimi močmi rešijo iz enega najhujših neurij, ki je kdaj zadelo vzhodno obalo ZDA.

Medtem je novica o nesreči dosegla postajo obalne straže v mestu Chatham v državi Massachusetts; tamkajšnji častnik Daniel Cluff je ukazal drzno reševanje ujetih mornarjev. Kljub grozeči nevarnosti so se štirje možje pod vodstvom stotnika obalne straže Bernieja Webbra na manjši leseni ladji z nezanesljivim motorjem ter brez naprav za navigacijo požrtvovalno odpravili na silovito razburkano morje; srečali so se z ledenimi temperaturami, dvajset metrov visokimi valovi in orkanskimi vetrovi.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane