Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Naša mala miss

Little Miss Sunshine

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Četrtek, 29. 10. 2020
04:15 - 06:00
 
Film • Komedija
105 min
Združene države Amerike, 2006
8 /10
91%
Režija: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Igrajo
Abigail Breslin
Greg Kinnear
Paul Dano
Alan Arkin
Toni Collette
In še: Steve Carell, Marc Turtletaub, Jill Talley, Brenda Canela, Julio Oscar Mechoso
Prikaži več
Nerodni sedemletni deklici se po naključju uspe uvrstiti na lepotno tekmovanje. Njena čudaška družina se tja odpravi z njo.

Družina Hoover se poda na potovanje, ki se ne konča le z lepotnim tekmovanjem za deklice, komičnimi neuspehi, temveč s smrtjo, popolnim preobratom in ganljivim porazom v svetu, kjer štejejo le zmagovalci. Dotaknil se je vsakogar, saj razglašena družina na koncu le potegne skupaj.

Vsi člani družine so neobičajni. Oče Richard (Greg Kinnear) je brezpogojno optimističen motivacijski govornik, ki si obupano prizadeva prodati svoj program: 9 korakov do uspeha, vendar brez uspeha. Mamo Sheryl (Toni Collette) družina nenehno vznemirja z vprašanji o družinskih skrivnostih, še posebej tistih o njenem bratu (Steve Carell), velikem poznavalcu Prousta, ki so ga ravnokar odpustili iz bolnišnice. Tam je pristal zaradi poskusa samomora, potem ko ga je zapustil ljubimec. Tu sta še mlajša Hooverja in njune sanje.

Sedemletna in malce debelušna Olive (Abigail Breslin) nosi velika očala in si želi postati lepotna kraljica. Njen brat Dwayne (Paul Dano) pa je jezen najstnik, ki rad bere Nietzscheja. Da bi bil sprejet na letalsko akademijo, se zaobljubi molku. Krona družine je dedek (Alan Arkin), gobezdav uživač, ki so ga pred kratkim vrgli iz doma za ostarele zaradi zasvojenosti s heroinom.

Hooverji niso ravno družinski zgled, ko pa je Olive povabljena v Kalifornijo na lepotno tekmovanje, se z njo vsi odpravijo tja in navijajo zanjo. Nagnetejo se v ostareli minibus in odidejo na tridnevno tragikomično popotovanje, polno presenečenj, ki Olive pelje proti velikem prvencu. Pot spremeni vso družino, bolj kot so si lahko kdajkoli mislili.

Trenutno ni na sporedu.
Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane