Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj
Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Sreda, 11. 12. 2019
00:20 - 02:25
 
Film • Kriminalka
125 min
Združene države Amerike, 2006
7 /10
48%
Režija: Allen Coulter
Igrajo
Adrien Brody
Diane Lane
Ben Affleck
Bob Hoskins
Robin Tunney
In še: Kathleen Robertson, Lois Smith, Phillip MacKenzie, Larry Cedar, Eric Kaldor
Prikaži več
Ko smrt televizijskega Supermana Georgea Reevesa razglasijo za samomor, mora zasebni detektiv dokazati, da je bil jekleni mož v resnici žrtev zločina.

16. junij 1959. Blišč Hollywooda začasno zasenči smrt igralca Georgea Reevesa, ki je v televizijski seriji Supermanove pustolovščine igral jeklenega moža. Igralca, ki je umrl v svojem domu, je pokončal en sam strel iz pištole.

Reeves (v filmu ga je upodobil oskarjevec Ben Affleck) je za seboj zapustil zaročenko, častihlepno starleto Leonore Lemmon (Robin Tunney), in milijone oboževalcev, ki jih je njegova smrt osupnila. Toda njegova žalujoča mati Helen Bessolo (Lois Smith) je tista, ki ne dovoli, da bi sumljive okoliščine njegove smrti ostale neraziskane.

Helen si želi pravice ali vsaj odgovorov. Losangeleška policija zapre primer, toda Helen za 50 dolarjev na dan najame zasebnega detektiva Louisa Sima (oskarjevec Adrien Brody). Simo kmalu ugotovi, da se morda ključ do resnice skriva v strastni ljubezenski aferi, ki jo je imel Reeves s Toni Mannix (nominiranka za oskarja Diane Lane), ženo direktorja MGM-a, Eddia Mannixa (nominiranec za oskarja Bob Hoskins).

Toda v Hollywoodu ni lahko najti resnice in pravice. Simo raziskuje nevarne in negotove sledi ter skuša pritisniti na osumljence, pri tem pa tvega lastno glavo. Primer postane bolj oseben, ko detektiv razkrije tudi nepričakovane povezave s svojim življenjem in izve več o samem Reevesu. Za ikono se je skrival zamotan človek, ki je svoje življenje posvetil Hollywoodu.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2020. Vse pravice pridržane