Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Harry Potter in jetnik iz Azkabana

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO 2
Sreda, 15. 9. 2021
06:00 - 08:20
 
Film • Domišljijski
140 min
Združene države Amerike, 2004
8 /10
86%
Režija: Alfonso Cuarón
Igrajo
Daniel Radcliffe
Richard Griffiths
Pam Ferris
Fiona Shaw
Harry Melling
In še: Adrian Rawlins, Geraldine Somerville, Lee Ingleby, Lenny Henry, Jimmy Gardner
Prikaži več
Začenja se Harryjevo tretjo leto na Bradavičarki. Ima novega učitelja, ogroža pa ga tudi Sirius Black, ki je pobegnil iz zapora za čarovnike.

Harry, Ron in Hermiona, ki so zdaj že najstniki, gredo v tretji letnik šole za čarovnike in čarovnice. Na Bradavičarki se morajo poleg nevšečnosti odraščanja in pubertete soočiti tudi s pobeglim zapornikom Siriusom Blackom, obsojenem za sodelovanje z Mrlakensteinom, ki menda pomeni veliko grožnjo za Harryja.

Prijatelji se pri pouku medtem učijo obvladanja hipogrifa, pol konja in pol orla Žrebokljuna, odvračanja oblik spreminjajočih bavkarjev in umetnosti obrambe pred mračnimi silami. Obiščejo tudi čarovniško vas Meryascoveeno in vstopijo v besnečo brunarico, menda najbolj strašljiv kraj v Veliki Britaniji. Poleg tega mora Harry premagati strahove pred srhljivimi morakvarji, ki človeku izpijejo dušo, pretentati nevarnega volkodlaka in se nazadnje spoprijeti še z resnico o Siriusu Blacku: kdo je v resnici in kako je povezan s Harryjem ter njegovimi starši.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019-2021. Vse pravice pridržane