Spored
TV Spored medijske hiše Delo
Zdaj

Rio 2

Deli z ostalimi:
Na sporedu
HBO
Torek, 18. 2. 2020
06:00 - 07:45
 
Film • Animirani
105 min
Združene države Amerike, 2014
6 /10
58%
Režija: Carlos Saldanha
Igrajo
Kristin Chenoweth
Jemaine Clement
Rachel Crow
Jesse Eisenberg
Miguel Ferrer
In še: Jamie Foxx, Pierce Gagnon, Andy Garcia, Jeffrey Garcia, Bebel Gilberto
Prikaži več
Papagaja Blu in Jewel z otroci obiščeta sorodnike v amazonskem pragozdu. Blu tam spozna svojega tasta in se sooči z zlobnim Nigelom.

Modri makao Blu, Jewel in njuna družina živijo udomačeno življenje papagajev v mestu. Mati sklene, da morajo otroci spoznati divjino, in tako se ptičja družina odpravi na obisk k sorodnikom globoko v osrčje Amazonije.

Tam srečajo staroselsko papagajsko skupnost, med njimi Eduarda, strogega ptičjega patriarha odločnih prepričanj in navad, ki postane prva ovira za Bluja. Eduardova dobrosrčna in razposajena sestra Mimi je odkrite sorte in vsakomur pove svoje, tudi bratu. Roberto je idealen primerek postavnega, čednega papagaja, ki zlahka očara vsakogar.

Medtem ko se Blu trudi čim bolj vključiti med svoje daljno sorodstvo, ga skrbi, da bo klic divjine slednjič zapeljal Jewel in otroke. Vendar pa ni časa za to: zahrbrtni in zlobni kakadu Nigel že načrtuje maščevanje Bluju, pri tem pa mu pomaga prikupna strupena žabica Gabi, ki je zaljubljena vanj in je za "svojega" Nigela pripravljena storiti vse.

Deli z ostalimi:
Copyright © Delo 2019. Vse pravice pridržane